• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

 • VASTE VRIJWILLIGERS GEZOCHT VOOR ZATERDAGOCHTEND! VIND JE HET LEUK OM EEN OCHTEND IN DE WEEK TE HELPEN MET HET VERZORGEN VAN DE DIEREN? NEEM DAN EVEN CONTACT OP
  Woensdagavond 19.00-20.00  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan 🙂
  Zaterdag 18 december 14-00-15.30: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen >> KERSTEDITIE!
  Zondag 19 december 10.30-12.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet

8 beertjes

Vandaag kregen we 8 beertjes in de opvang die gebracht werden wegens een teveel aan cavia’s en wegens financiële redenen. De meeste waren overgenomen omdat ze op zoek waren naar een ander huisje. Ze hebben met z’n achten in een volière van zes meter lang gewoond en dat ging min of meer goed. Sommige dieren hebben een hapje hier of daar en eentje heeft een oud abcesje dat nog niet helemaal genezen is. Eén beertje is blind aan een oogje, maar heeft hier geen last van.

In een gewone kooi kun je niet acht beertjes huisvesten, daarom hebben we gekeken of we ze in koppels konden zetten. Helaas ging dat niet zo goed als we hadden gehoopt. Eén stelletje gaat goed met elkaar overweg, een andere heeft ook nog kans van slagen. De overige vier beertjes hebben we uit elkaar moeten zetten omdat ze al vrij snel lieten zien dat ze niet samen in een kooi konden. We gaan proberen om ze te koppelen aan een babybeertje, zodat ze in duo’s opnieuw kunnen beginnen. Voorlopig zijn ze dus nog niet beschikbaar, tenzij ze gekoppeld worden aan een babybeertje.

Jopke en Joplin (gaan wel goed samen)
Jovi en Jouri (nog even afwachten of het goed gaat)
Jopy
Joshua
Jowy
Jo

Reacties zijn gesloten.

 • Wat heb jij vandaag voor je huisdieren gedaan?

  Meer weten over dieren? — Op zoek naar natuurlijke voeding je huisdieren? — Aai-en knuffelploeg op bezoek?

  http://www.beestenplein.nl/