• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan

Cruella, Baroness von Hellman en Vivian

Deze drie dames zijn afgestaan omdat ze heel veel geluid maakten. Vivian (apart op de foto) waakte de hele nacht door. Zij werd omschreven als een behoorlijk schichtige en gevoelige cavia. 

Vivian deelde haar verblijf met Cruella en Barones von Hellman. Waarom die namen? Nou…. dit duo heeft nogal veel karakter. Erg veel. Ze mopperden er best wel op los toen ze even op een plekje in een kooi moesten wachten. Daarnaast hadden ze al meerdere keren hun tanden in iemands vingers gezet (behalve in die van hun baasje, heel slim natuurlijk want “never bite the hand that feeds you”). Ook dat hebben we meteen mogen ondervinden toen we Cruella oppakten. Ze heeft namelijk nog aardige schimmelplek onder haar oogje dat we de komende weken nog blijven smeren. 

In overleg met het oude baasje hebben we besloten om Vivian in een zeugengroepje te zetten en haar later aan een nieuw vriendinnetje of gecastreerd vriendje te koppelen. 

Cruella en Barones von Hellman zitten als duo in een eigen verblijf. Er is tot nu toe veel meer rust en Vivian ontspande zich al heel snel. Ze heeft nog steeds wel echt de tijd nodig om even rustig in de groep opgenomen te worden, daarna kijken we wat een geschikt huisje voor haar zal worden. Haar ex-kooigenoten mogen alleen samen verhuizen, niet naar een bestaande groep om onnodige “bitchfights” te voorkomen. We plaatsen ze NIET uit als knuffelcavia’s en niet bij kinderen, omdat ze dus niet schromen om hun tandjes te gebruiken. Wat is wel geschikt? Een plekje waar ze gewoon lekker niets moeten en hun eigen ding mogen doen. Er zit genoeg pit in, dus dit zijn hartstikke leuke kijk-cavia’s voor in een ruim verblijf of een buitenren.

Dus zoek je een stel met een rugzakje? Stop met zoeken!

Reacties zijn gesloten.