• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
    zaterdag 25 mei 13.30-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
    zaterdag 25 mei 15.00-17.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
    zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

    Meer info

8 schatten van cavia’s (Caviapraat 83)

Weer een topdrukke cavia-week, want wederom stond de agenda vol met adopties en dates. Die waren bijna allemaal heel erg geslaagd en zo mochten er heel veel diertjes naar een fijn plekje verhuizen. Uiteraard gaat er bijna geen week voorbij zonder nieuwkomers in de opvang. Zo ook deze week. De meeste cavia’s waren afkomstig uit een groepje dat bestond uit acht dieren. Dat waren zes zeugjes en twee gecastreerde beertjes. Wegens studie en daardoor tijdgebrek kon er niet meer voor ze gezorgd worden. Ze woonden in een ruim verblijf en waren altijd goed verzorgd. Na aankomst werden ze allemaal nagekeken en we bleken niet alleen acht gezonde maar ook nog een superleuke en gezellige cavia’s rijker te zijn. Ze waren onderling heel verdraagzaam en naar ons toe helemaal niet zo bang. We hebben nagevraagd bij de oude baasjes of er cavia’s heel erg aan elkaar gehecht waren, maar dat was niet het geval. We plaatsen namelijk dieren die samen binnenkomen en bij elkaar horen graag ook weer samen uit, maar met een groep van acht diertjes is dat wat lastiger. Wel worden we momenteel overspoeld met aanvragen om zeugjes en gecastreerde beertjes te koppelen aan eenzame zeugjes, maar single meiden die ook nog eens makkelijk te koppelen zijn krijgen we niet zo vaak in onze opvang. Inmiddels hadden we hier zelfs een wachtlijst voor. Met deze groep konden we dus aardig wat eenzame cavia’s gaan verblijden door een potentieel maatje voor te stellen en een date in te plannen. De eerste dates zijn al geweest en bleken met hun fijne karakters heel succesvol te zijn!


Deze cavia’s komen in principe niet vrij voor adoptie, omdat we ze via de wachtlijst koppelen of al gekoppeld hebben aan eenzame zeugjes en gecastreerde beertjes.

Babs
Brownie
Roos
Iris
Bibi
Nugget
Panda
Capibara

Reacties zijn gesloten.