• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
    zaterdag 25 mei 13.30: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
    zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

    Meer info

Caviapraat 84: Kay, Kenyi en Kyo-trio

Ook deze week was weer gezellig druk. Er kwamen veel baasjes langs om gezond lekkers voor hun dieren in te slaan, we mochten verschillende dieren verblijden met een nieuw gouden mandje en we mochten ruim 20 nieuwkomers verwelkomen. De teller voor september staat nu al op 68 cavia’s die gebracht zijn, wat er een heel stuk meer zijn dan de afgelopen maanden. Gelukkig zijn er momenteel ook veel lieve adoptanten, dat zorgt wel voor enige balans.

Zaterdag werden er 15 cavia’s afgestaan. De reden hiervoor was heel wisselend, van een emigratie tot eenzame cavia’s die hun maatje verloren hadden en van allergie tot tijdgebrek.

De lieve Vivette van 6,5 jaar oud kreeg een plekje tussen de andere oude dames waar ze mag blijven wonen.

Zij was niet de enige vaste bewoner die we er vandaag bij kregen. Er werd nog een mannentrio gebracht wegens een allergie. Het drietal Kay, Kyo en Kenyi bleek bij de gezondheidscontrole helaas niet gezond te zijn. Kyo was wel lekker rond en gezond, maar Kay was mager. Zeker in verhouding met zijn dikke kooigenootje was dat opvallend. Helaas bleken zijn voortanden een scheef snijvlak te hebben en hij had een natte kin. Ofwel, grote kans dat hij gebitsproblemen heeft. Dat hij plakpoep had en wat moeite met eten bevestigde dat.

De derde cavia, Kenyi, had altijd bij hen gezeten, maar zat wegens een flinke bumblefoot apart van de andere twee. Dit bleek bij controle al een flink aangetast pootje te zijn dat bijna paars zag, flink gezwollen was en erg warm aanvoelde. Zijn oude baasjes zijn wel naar de dierenarts geweest, maar helaas met de verkeerde behandeling naar huis gestuurd. Dat heeft het genezingsproces helaas niet bevorderd, ondanks de goede bedoelingen. Kenyi woont nu in de seniorensoos voor mannen, we hopen dat de juiste verzorging aan zijn pootje nog mag baten.

Maar gelukkig is er met de adopties en dates die we hadden ook een hoop goed nieuws! Twee gezonde leuke stellen mochten bijvoorbeeld op de dag dat ze gebracht werden alweer verhuizen, want Coco & Lola en Pluis & Ploef hadden de adoptanten meteen helemaal ingepakt. Voor de cavia’s is dat fijn, want zo hebben ze maar één keer verhuisstress. Enkele andere stellen zijn al gereserveerd voor mensen die op zoek waren naar een koppeltje nieuwe huisgenootjes die bij hun verwachtingen lijken te passen.

Reacties zijn gesloten.