• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan

Caviapraat 85: babies op komst van Violet en Daisy!

Deze week kregen we enkele single mannen in de opvang en we lieten er drie castreren. Lumi, Gijsje en Miki hebben een donatie aan de dierenarts gedaan. Deze drie heren herstellen goed en mogen over een paar weken op date met een of meerdere leuke meiden. Onder andere de knappe en gezellig Druif werd afgestaan. Dit ventje is ongeveer een halfjaar oud en gebracht omdat hij niet goed samen kon met twee andere beertjes. Vaak is drie beertjes inderdaad ook te veel, en zonder hem als onruststoker ging het tussen de andere twee veel beter. Hij lijkt niet erg angstig aangelegd en in goede gezondheid. En nog even een update over Daisy en Violet. Het is vier weken geleden dat ze gebracht werden met hun baby’s en de vader, die twee dagen na de bevalling pas apart gezet was. Hun buikjes beginnen inmiddels flink snel te groeien. En dat kan natuurlijk komen van de extra vetjes nu ze geen kinders meer hoeven te verzorgen, maar aan de vorm te zien kunnen we wel zeggen dat we over een paar weken kleintjes verwachten. Beide meiden zien er verder supergezond uit, dus we hebben er alle vertrouwen in dat het goed met ze gaat komen nu ze waarschijnlijk meteen nog een nestje groot moeten gaan brengen. Lasse werd voorzien van een babyvriendje, de kleine Lars houdt hem sinds vorige week gezelschap. In het begin wist Lasse niet zo goed wat hij daarvan moest vinden, maar inmiddels vindt hij hem helemaal leuk. De heren zijn daarom op zoek naar een gouden mandje, liefst lekker ruim zodat ze hun energie goed kwijt kunnen. Goed. We sluiten september hiermee af. Om precies te zijn werden er 79 cavia’s afgestaan deze maand. Best wel veel. De reden allergie en gebrek aan interesse werd veel genoemd, maar er zijn ook erg veel eenzame cavia’s gekomen die behoefte hadden aan cavia-gezelschap. Het goede nieuws is ook dat een flink aantal van deze diertjes alweer voorzien is van een nieuw huisje, want er zijn ook veel hele leuke adoptanten op bezoek geweest. Zo beginnen we oktober voor de verandering eens met minder cavia-bewoners dan september. We zijn benieuwd wat deze maand ons gaat brengen!

Reacties zijn gesloten.