• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan

Caviapraat 91: bange baby’s

Wegens een groepje van acht beertjes verwelkomden we deze week achttien nieuwkomers. Best wel wat! De beertjes waren afkomstig van iemand met oepsnesten en een teveel aan cavia’s. Het ging om een tweetal broers van bijna een jaar oud en een vader met vijf kleintjes van een week of zeven oud. Bij binnenkomst bleken alle kleintjes schimmelplekjes te hebben. De voormalige eigenaresse was daar wel mee naar de dierenarts geweest, maar die had geconstateerd dat het schurftplekken waren en het verkeerde middel meegegeven als behandeling. Gelukkig zijn de plekken bij de meeste dieren niet erg groot en na enkele dagen smeren zien we al verbetering. We hebben twee van de vijf kleintjes gekoppeld aan eenzame wat oudere caviabeertjes in de opvang zelf. Wegens hun schimmelplekjes en de leeftijd hebben we besloten om ze niet beschikbaar te stellen voor eenzame cavia’s op de wachtlijst. Voordat de plekjes goed genezen zijn ben je namelijk zo nog een kleine twee weken verder en dan wordt het koppelen aan nieuwe vriendjes een stukje lastiger, zeker als ze veel karakter hebben. Tot nu toe is de hele groep ook erg onder de indruk zoals je ziet: erg graag laten ze zichzelf nog niet zien. We zijn bezig om ze rustig wat meer te laten wennen aan mensenhanden. En verder is er door heel veel mensen in de opvang heel hard gewerkt om 100 adventboxen voor cavia’s en konijnen af te krijgen! Net als voorgaande jaren zitten ze weer tot de rand gevuld met gezond lekkers, waarmee je heel december kunt aftellen tot Kerst. Je kunt jouw exemplaar bestellen in onze webshop shop.beestenplein.nl! Nog even een leuk berichtje van twee cavia’s die we onlangs in de opvang gekoppeld hebben: Donut en Frodo. Donut is een nogal dominante tante die niet zo makkelijk overweg kan met andere dames. Ze woonde wel samen met meer temperamentvolle meiden in de opvang, maar met een leeftijd van ongeveer 2,5 jaar en een prima gezondheid vonden we het jammer als ze niet zou kunnen verhuizen. Frodo is een tijd geleden met zijn broer gebracht, maar meteen was al duidelijk dat dat geen vriendjes waren. Daarom werden ze allebei gecastreerd, zodat ze bij een of meerdere dames konden wonen. Maar Frodo is best bang aangelegd en tegelijk best temperamentvol. Geen handige combinatie. Met Donut blijkt hij het wel heel goed te kunnen vinden, hun temperament past goed bij elkaar! Ze mogen daarom samen verhuizen naar een plek waar ze niets moeten. En ten slotte nog even wat goed nieuws, namelijk een update over Billy en Bob! Zij werden een ruime maand geleden gebracht en met name Billy had nogal wat problemen. Hij was dun, zijn tanden waren niet recht en hij had een extreem verstopte anaalzak. En inmiddels zien we verbetering in zijn gezondheid! Zijn gebit is heel wat verbeterd en hij voelt al veel voller aan dan toen we hem kregen. Dagelijks wordt hij even geholpen met het verwijderen van de klont ontlasting die nog steeds erg snel ophoopt, waarschijnlijk omdat de huid en spieren te ver uitgerekt zijn om zelf goed te kunnen poepen. Met de juiste techniek is het gelukkig een eenvoudig werkje van enkele seconden dat voor Billy niet al te veel ongemak met zich meebrengt. Billy en Bob blijven uiteraard in de opvang wonen, zodat we ze goed kunnen blijven verzorgen. 

Reacties zijn gesloten.