• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan

Caviapraat 93: blije baby’s

We hebben een weekje gemist, dus kijken we deze week nog even naar de afsluiting van november. De teller aan nieuwkomers stopte bij tachtig dieren. Heel erg veel dus! We verwelkomden de afgelopen maand twee groepjes, eentje van acht en eentje van twaalf dieren. Deze groep van acht was in alle opzichten fantastisch: jong, vrolijk, gezellig en gezond! De groep begon met twee jonge moeders genaamd Hanna en Happy van waarschijnlijk nog geen halfjaar oud. De twee dames waren zonder overleg cadeau gedaan aan een kind door de ex-partner van de ander. Die zat daar helemaal niet op te wachten, zeker niet toen daar ineens nog zes cavia’s bij kwamen omdat ze drachtig bleken te zijn. Dus werd er een goed adresje voor de hele familie gezocht. Op een leeftijd van zo’n 5 weken zijn de twee jonge beertjes Hooch en Harvey gescheiden van de rest, omdat ze wel heel veel interesse in hun vrouwelijke kooigenootjes toonden. Helaas kunnen cavia’s dan al vruchtbaar zijn, ofwel de twee moeders en hun vier dochters moeten nog een week of tien bij ons blijven om uit te sluiten of ze drachtig zijn. Maar wat zijn ze leuk!! De kleintjes zijn in goede gezondheid en lijken een heerlijk karakter te hebben. De beertjes mogen samen verhuizen naar een flink verblijf. De dametjes moeten dus nog even wachten. Inmiddels zijn ze bijna allemaal al gereserveerd. 

Verder weer flink wat dates eind november, want er waren enkele castraten die hun wachttijd uitgezeten hadden. Tijd voor een feestje voor deze heren 🙂 Zo koppelden we best wel een aantal leukerds, waaronder de jongeman Boeli die bij twee dames mocht gaan wonen en onze vondeling Oliver bleek ook een heuse vrouwenveroveraar te zijn. Omdat we nog steeds een flinke toestroom van relatief jonge single beren hebben, worden er elke maand meerdere beertjes gecastreerd. Zo kunnen ze op vrij korte termijn voorzien worden van een of meerdere vriendinnetjes en op die manier blijven we ook een beetje plek houden om nieuwe dieren te kunnen helpen. Begin december hebben we ook alweer heel wat te vertellen, maar dat bewaren we voor een volgende aflevering.

UPDATE: Hooch en Happy zijn verhuisd en alle dames zijn gereserveerd! 

Reacties zijn gesloten.