• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
    zaterdag 25 mei 13.30-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
    zaterdag 25 mei 15.00-17.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
    zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

    Meer info

Gedumpte cavia’s in Geertruidenberg

Donderdag 6 augustus kregen we een telefoontje van de kinderboerderij in Geertruidenberg. Daar waren 17 cavia’s in twee kleine reiskoffers voor katten voor de deur gezet. Toen er om 9.30 vrijwilligers kwamen stonden de cavia’s in de volle zon. De dieren zijn enorm gestrest en dat zal er in combinatie met de warmte voor gezorgd hebben dat een aantal dieren het niet overleefd hebben. Zondag gingen Diana en ik de dieren halen, we troffen extreem bange cavia’s aan die tegen het gaas omhoog sprongen in een poging om te ontsnappen. Het waren allemaal zeugjes en een aantal babies van een paar weken oud. Sommige meiden was duidelijk zwanger, eentje zelfs hoogzwanger. Toen we ze gevangen hadden namen we ze mee naar de opvang. Normaal zetten we alle dieren die binnenkomen op een witte achtergrond op de foto, maar omdat ze zó bang waren wilden we ze dat niet aandoen en hebben we ze even snel in de hand gefotografeerd. Dat is met enige moeite gelukt. Sommige dieren hadden zoveel stress dat ze zich helemaal onder gekwijld hadden. Eenmaal in hun nieuwe tijdelijke verblijf wisten ze ook niet hoe snel ze eruit moesten komen, gelukkig hadden we ze voor de zekerheid al in een volledig afgesloten kooi gezet in plaats van in een van de flats. De beertjes en de zeugjes waren op de kinderboerderij al gescheiden en zijn vanzelfsprekend ook gescheiden ondergebracht.

Toen we het hoogzwangere zeugje uit haar privé-reismand haalden en haar in een aparte kooi wilden zetten stak er een vruchtzak uit. Ze had besloten dat ze van alle momenten nú ging bevallen! We hebben het jong snel uit de vliezen gehaald en bij de moeder gelegd, die zo moe en gestrest was dat ze alleen maar voorover gezakt bleef liggen. In het jong had ze ook niet echt interesse. We hebben haar even met rust gelaten in de hoop dat de bevalling verder op gang kwam. Baby nummer twee volgde snel en hoewel ze hem minimaal schoongemaakt had, had moeders hem wel genoeg uitgepakt zodat hij kon ademen. Nadat nummer drie geboren werd kreeg ze oog voor de paprika die we bij haar hadden gelegd. Wat waren we blij om dat te zien! Uiteindelijk werden er maar liefst vijf kerngezonde kleintjes geboren en begon ze haar kleintjes goed te verzorgen “zoals het hoort”. Eind goed al goed! 

De kleintjes worden via de wachtlijst herplaatst. De vier babybeertjes die in deze groep zitten worden bij eenzame mannen in de opvang geplaatst of via de wachtlijst herplaatst. De mogelijk zwangere dames (ook de babyzeugjes) blijven voor de zekerheid 10 weken bij ons of tot ze hun nestje hebben grootgebracht. Ze zijn al wel te reserveren.

Inschrijven voor een kleintje van de mogelijk zwangere dames kan via e-mail, je komt dan op de wachtlijst.

Mama Elleke met haar babies

De dames

Elisa
Elise, babyzeugje
Elle
Ella, babyzeugje
Eske, babyzeugje
Esli
Eli
Edna

De baby-heren

Elon
Evan
Edu
Elko

Reacties zijn gesloten.