• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan

Een groepje jonge cavia’s

Zaterdag kregen we in overleg een cavia-familie in de opvang. Het ging om vader, twee moeders en zeven kleintjes. De reden was dat het een beetje uit de hand liep zo en er waren al enkele dieren overleden. 

Ik moet zeggen dat ik ook wel even schrok toen de kooi van een meter met daarin alle tien de cavia’s samen uit de auto getild werd. Nog meer van de donkerbruine op modder-lijkende bodem die bleek te zijn wat je waarschijnlijk al denkt: platgelopen poep. De cavia’s zagen er dun uit, maar keken gelukkig heel helder uit hun ogen. 

De drie ouders waren niet gescheiden geweest, dus de kans is groot dat de twee dames drachtig zijn. Ze zijn aan de dunne kant en begonnen meteen gretig te eten van een bakje brokjes dat we in de bak zetten. De kleintjes zouden ongeveer twee maanden oud zijn, maar ze zaten amper op het gewicht van een cavia van vier weken. Misschien omdat ze iets jonger zijn dan gedacht, maar zeker ook omdat zij echt te mager waren voor jonge cavia’s. 

We hebben de vader met de drie babybeertjes apart gezet en de twee moeders met vier babyzeugjes een lekker ruim verblijf gegeven. Ze krijgen naast de gewone voeding extra groenten, Piep! Mueslimix Deluxe en groene haver, zodat ze alle nodige voedingsstoffen hebben om gezond te worden. We verwachten dat ze hiermee goed gaan opknappen. En natuurlijk gaan we heel goed zorgen voor de verwachte nestjes die hier nog uit gaan volgen.

Reacties zijn gesloten.